Familieforhold, konflikt og utfordringer hjemme
Familievernkontor
Familievernkontorer kan hjelpe alle som opplever konflikter eller kriser i familien. De snakker ofte med foreldre og barn i forbindelse med at foreldre flytter fra hverandre eller samarbeider dårlig. Oversikt over familiekontorene finner du på nettsidene til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.
Barnevernet
Er det skikkelig trøblete hjemme, kan du også få hjelp hos barnevernet der du bor eller hos helsesøster.
Barneombudet
Alle barn og unge kan ta kontakt med Barneombudet. De kan svare på spørsmål om rettigheter og gi deg råd og tips. Det kan være spørsmål om skole, familien din, barnevern, helse, asylbarn sine rettigheter eller andre tema. Vi kan også gi deg informasjon om andre som kan hjelpe deg.
Røde Kors-telefonen for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse
Tlf. (+47) 815 55 201.
E-post: info.tvangsekteskap@redcross.no
Få veiledning om hvordan du kan forholde deg til situasjoner der tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og æresrelatert vold forekommer. Ta kontakt om du er bekymret for en venn eller selv er utsatt for press. Les mer her.
Alarmtelefonen
Du kan også ringe (+47) 116 111 hvis du er i Norge.
Norges ambassade
Hvis du er i utlandet, kan du ta kontakt med den nærmeste norske ambassaden.
Les mer om tvangsekteskap her på ung.no. På www.ung.no/oss kan du stille spørsmål om tvangsekteskap. Du er anonym og får personlige svar og råd fra fagpersoner på området.
SikkerChater er for barn og unge som ønsker å snakke om alvorlige eller vanskelige ting med politiet, i en chat hvor alle dine personopplysninger blir håndtert trygt og ordentlig. Få mer informasjon her.
Ifengsel.no er en chat for barn og unge som har en mamma eller pappa i fengsel/hjemmesoning, eller for barn og unge med en venn som opplever dette. Hvert år er det mellom 6000 og 9000 barn som opplever at en forelder kommer i fengsel. Til tross for dette er det likevel få tilbud til disse barna. Dette har Kirkens Bymisjon nå gjort noe med. På nettstedet kan du chatte med en voksen som kan svare på spørsmål og være til støtte. Åpningstidene er onsdag og fredag mellom kl. 15:00 - 22:00.
For Fangers Pårørende (FFP) er en støtte- og interesseorganisasjon for pårørende som tilbyr landsdekkende rådgivning på telefon, e-post, videosamtaler og chat - i tillegg til samtaler i sine lokaler, samtaler mens de går, treff og aktiviteter for pårørende i sine avdelinger i Oslo og Trondheim. FFP har god kunnskap om kriminalomsorgen, fengsler, lover og regler, og om rettigheter og muligheter for pårørende. De har egne tilbud for barn og unge gjennom FFP Ung. Åpningstidene for chat er mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 09:00 - 16:00 og torsdag kl. 09:00 - 20:00.
Har du familie eller venner som har det vanskelig? (For pårørende og etterlatte)
BARsnakk
BARsnakk.no er en chattetjeneste for deg som har en mor eller en far (eller andre du bryr deg om) med rusproblemer. De frivillige som jobber der sitter klare for å prate med deg hver mandag og tirsdag fra 17-20. Du er anonym når du chatter på BARsnakk.
Landsforbundet mot stoffmisbruk - Pårørendetelefon
Tlf. (+47) 800 40 567
Hos Pårørendetelefonen får du snakke med andre som vet hvordan det er å ha en forelder eller et søsken som ruser seg.
UngeLEVE
Har en du kjenner tatt sitt eget liv? Landsforeningen for etterlatte ved selvmord har en ungdomsorganisasjon hvor du kan møte andre som har opplevd lignende sorg.
UngSnakk
Chat for deg som kjenner noen som sliter med alkohol, rus eller vonde tanker. Her kan du snakke ut om det å være pårørende for andre som har det vanskelig. Drevet av Sanitetskvinnene.
Avhengighet (alkohol, rus, tobakk)
Slutta-appen
Last ned Slutta appen for å få hjelp til snus- og røykeslutt. Den er gratis og laget av Helsedirektoratet. På slutta.no kan du finne råd og informasjon om tobakk. På facebooksiden Slutta - din røykeslutt møter du andre som også slutter å røyke. Instagramkontoen @slutta_snus handler om å slutte med snus.
Rustelefonen
RUStelefonen har en anonym spørretjeneste hvor du kan stille spørsmål om rus hele døgnet. Svarene blir deretter lagt ut hjemmesiden. Du kan også ta kontakt på chat, eller ringe 08588 / 915 08 588 for å snakke med en veileder.
Obs! Fra mobil lønner det seg å bruke 915 08 588, mens det fra fasttelefon er billigst å bruke 08558.